9-daagse treinrondreis Rail Adventure

Treinreis

Beleef 2 wereldberoemde treinen! Deze reis combineert de Bernina- én de Glacier Express in een prachtige route dwars door Zwitserland. Meer reisinformatie

vanaf € 1575 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Al jaren een topper
  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief treinreis
  • Tip van de inkoper
  • Unieke reis

9-daagse treinrondreis Rail Adventure

Deze reis combineert de Bernina- én de Glacier Express in een prachtige route dwars door Zwitserland!

Excursies, U bezoekt oa
Lugano
Bernina Express
St. Moritz
Glacier Express

Dag 1: Nederland - Luzern

Luzern

De reis begint met de ICE International hogesnelheidstrein 105 die u via Basel (overstappen) naar Luzern brengt, de mooiste stad aan de Vierwaldstättersee. U verblijft 2 nachten in Luzern.

Dag 2: Luzern

Heerlijk genieten in sfeervol Luzern. Keuzes te over: de Kapellbrücke, de Vierwaldstättersee, Verkehrsmuseum, de Rigi of naar de ‘huisberg’ Pilatus (niet inbegrepen).

Dag 3: Luzern - Lugano

Lugano

Vandaag reist u van Luzern naar Lugano met de Gotthard Panorama Express, een prachtige tocht door het hooggebergte (directe verbinding van Fluelen naar Lugano, niet mogelijk op maandag, uitsluitend in de periode 19/4 t/m 7/10/19). Dit traject wordt deels per boot afgelegd over het Vierwoudstedenmeer naar Flüelen. Bij vertrek op zaterdag vanuit Nederland of buiten het seizoen legt u het traject af door de nieuwe 57 km lange Gotthard Basis Tunnel. Met deze verbinding reist u in slechts 17 minuten onder het Alpenmassief door. De Gotthard Panorama Express wordt uitgevoerd in 1ste klasse treinrijtuigen met panorama ramen. Overnachting in Lugano.

Dag 4: Lugano

Lugano centrum

Een dag ter vrije besteding in Lugano. Geniet van de mediterrane sfeer in het zuiden van Zwitserland en wandel heerlijk langs de promenade langs het meer. Een aanrader is een treinrit naar de 925 m hoge Monte Brè of de 912 m hoge San Salvatore (niet inbegrepen). Overnachting in Lugano.

Dag 5: Lugano - St. Moritz

St Moritz met brug

Mediterrane palmbomen en eeuwige sneeuw wisselen elkaar af op uw reis naar het cosmopolitische St. Moritz. Vandaag staat de beroemde Bernina Express op het programma met een busrit langs het Comomeer naar Tirano in Italië en reist u verder over het bijzondere cirkelviaduct bij Brusio, over de berninapas (2253 m) en langs de Alp Grüm naar St. Moritz. Overnachting in St. Moritz.

Dag 6: St. Moritz

Meer bij St. Moritz

Een dag ter vrije besteding in het heerlijke klimaat van St. Moritz. Hier schijnt de zon ca. 322 dagen per jaar! Omgeven door het prachtige Alpenlandschap geniet u van de mondaine sfeer in dit gezellige plaatsje. Maak een leuke excursie naar het dorp Celarina (Piccola Milano) of naar de wijk Suvretta, ook wel het Beverly Hills van St. Moritz genoemd (niet inbegrepen). Overnachting in St. Moritz.

Dag 7: St. Moritz - Zermatt

Bernina Express

Wederom een beroemde treinrit op het programma. Vandaag reist u met de Glacier Express in ca. 7,5 uur over 291 bruggen, door 91 tunnels en over imponerende hoogtes (bv. de Oberalppas, 2033 m) naar het gebied van de Matterhorn (4478 m). Overnachting in Zermatt.

Dag 8: Zermatt

Gornergrat met Matterhorn

Een vrije dag in Zermatt. Beleef de mooie natuurlijke omgeving of … toch nog een (tandrad-) treinreisje naar de top van de Gornergrat op 3089 m (niet inbegrepen).

Dag 9 - Zermatt - Nederland

Vandaag wacht u de laatste reisdag. U reist eerst per trein naar Brig (overstappen) en Basel (overstappen) en vervolgens per ICE International hogesnelheidstrein 104 terug naar Nederland.

Inbegrepen
Treinretour 2e klasse naar Basel inclusief zitplaatsreservering
Treinrondreis in Zwitserland 2e klasse o.b.v. een Swiss Transfer Ticket (5 transfers)
8 overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies/ontbijt
Zitplaatsreservering 1e klas Gotthard Panorama Express
Zitplaatsreservering Tirano-St. Moritz, Glacier Express en Lugano - Tirano (bus)

Niet inbegrepen
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting
Transfers van de treinstations naar de hotels en v.v.

Uw hotels
Voor deze individuele treinrondreis kunt u kiezen uit 3- of 4-sterren accommodaties. Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons de hotelvouchers met daarop de naam en het adres van de voor u geboekte hotels. Het kan incidenteel voorkomen dat uw treinrondreis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd. Indien dit van toepassing is, wordt u tijdig geïnformeerd.

Overnachtingen
2x Luzern
2x Lugano
2x St. Moritz
2x Zermatt