Corona virus

Voor meer informatie betreffende het Corona virus en antwoord op veel gestelde vragen, zie veel gestelde vragen

Vind Vakantie Griekenland
Keuze uit 18 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Maart 2020
April 2020
Mei 2020
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Griekenland
Goed voorbereid op vakantie

Griekenland is meer dan alleen zon, zee en strand. Een eeuwenoude cultuur, een rijke historie en typische steekgerechten ontdekt u allemaal in het culturele Griekenland samen met de Jong Intra Vakanties.

Bij het woord Griekenland denkt men vaak als eerste aan zon, de schitterende blauwe zee, mooie rustige baaien en gouden zandstranden. Echter heeft Griekenland veel meer te bieden. U kunt hier niet alleen genieten van een prachtige natuur maar er ook kennis maken met een indrukwekkende, eeuwenoude cultuur, prachtige historische bezienswaardigheden, een gastvrije en vriendelijke bevolking en de typische streekgerechten.

Stel zelf uw eigen reis samen

Wilt u graag uw eigen reis binnen Europa samenstellen? Ook dat kan met de Jong Intra Vakanties! Onze specialisten luisteren graag naar uw reiswensen en ideeën, zodat zij in combinatie met hun ervaring en enthousiasme een mooie reis voor u kunnen samen stellen. Geheel op maat dus!

Weet u al precies wat u wilt? Dan zorgen wij dat het geregeld wordt. Weet u het nog niet helemaal zeker, dan adviseren onze specialisten u graag. Onze specialisten kennen de mooiste plekjes, unieke accommodaties en de meest bijzondere routes. Vul het formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 18 vakanties in Griekenland

Cultuur in Griekenland

Griekenland heeft een rijke geschiedenis met veel tradities. De talloze opgravingen uit de oudheid zijn erg belangrijk voor het land. Cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen!

Eten en drinken

De traditionele keuken van Griekenland biedt een variëteit aan overheerlijke gerechten veelal bereid met de beroemde Griekse olijfolie. Zowel de vlees- en vegetarische gerechten kenmerken zich door hun eenvoud en unieke smaken. Typische Griekse gerechten zijn: moussaka, souvlaki, gyros, dolmadakia, tzaziki en baklava. De Griekse yoghurt smaakt tevens erg lekker. Alle streken en eilanden produceren smaakvolle witte, rosé en rode wijnen. Het bekende Griekse anijsdrankje ‘ouzo’ is bij warm weer heerlijk met ijsblokjes, maar ook een koele ‘retsina’ (harswijn).

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken ook Engels en Duits.

Populaire vakanties in Griekenland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 18 vakanties in Griekenland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!