Corona virus

De laatste ontwikkelingen rondom Corona virus vindt u hier

Vind Wintersport IJsland
Keuze uit 0 vakanties

Deze reizen zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Vragen of hulp nodig?

Wij nemen graag een voorboeking in behandeling. Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:
0180–457803

Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen.

Intro
Lees alles over IJsland
Goed voorbereid op vakantie

Voor de avonturiers en natuurliefhebbers onder ons is wintersport IJsland een uitstekend idee! Wandelen door winterwonderland, op zoek naar het noorderlicht, fascinerende watervallen bezichtigen, paardrijden door de sneeuw. Wij hebben een aantal prachtige rondreizen IJsland voor u samengesteld. Ontdek ze hier.

Populaire bestemmingen in IJsland

Rondreis IJsland

Bij de Jong Intra Vakanties boekt u de leukste excursies IJsland! Al onze excursies zijn samengesteld door specialisten en hebben een goed gevuld en afwisselend programma. De rondreizen zijn individueel (dus zonder chauffeur en reisleiding), maar het programma is natuurlijk voor u uitgestippeld. Bij de meeste rondreizen IJsland zit een huurauto en tablet met reisinformatie inbegrepen. Ook overnachtingen op basis van logies en ontbijt zijn inbegrepen. Gaat u voor een rondreis van 5,6,7 of 8 dagen? Bekijk snel onze excursies IJsland en boek de excursie die bij u past!

Wat gaat u zoal doen tijdens onze rondreizen IJsland?

Onze rondreizen IJsland bevatten uitdagende, afwisselende excursies. Vaak start u in Reykjavik. Vanuit Reykjavik zijn er grootste bezienswaardigheden te bewonderen.

Watervallen bezoeken

Denk aan een bezoek aan de beroemde Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen die in hartje winter deels bevroren kunnen zijn. Dit zorgt voor schitterende plaatjes! Ook de machtige Gullfoss waterval en het gebied van Geysir zitten vaak in onze excursies IJsland inbegrepen. De Gullfoss waterval staat bekend om het water dat in 2 trappen naar beneden valt. Wandelen tussen pruttelende geisers en modderpoelen it is! Houd uw camera gereed als de Strokkur het water in de lucht spuit!

The Golden Circle

Ook Het Thingvellir Nationaal Park, dat tot de ‘Golden Circle’ behoort, komt vaak voor in onze excursies IJsland.

Gletsjers ontdekken

Het gebied rond de Vatnajökull gletsjer vinden wij prachtig! Het is de grootste gletsjer van Europa. Dan hebben we nog Het Skaftafell Nationaal Park. Ook hier kunt u prachtige gletsjerwandelingen maken. Of maak een sneeuwscootersafari op de Solheimajökull gletsjer. Een onvergetelijke ervaring. Het is maar net wat u wilt! Kies daarom de excursie die bij u past.

Reykjavik: de hippe stad

Reykjavik zelf, de hoofdstad van IJsland, is ook hartstikke leuk! Het is een hippe stad met genoeg leuke en moderne winkels, restaurants en een bruisend uitgaansleven dat vaak tot diep in de nacht duurt. Neem zeker even een kijkje bij de Hallgrimskerk. Vaak is er tijdens de excursies ook ruimte om naar de Blue Lagoon te gaan, de bekendste en zeer populaire verwarmde spa in IJsland. Het bronwater in de spa is afkomstig uit diepe gaten. Goed voor de huid!

Noorderlicht IJsland excursies bij te boeken

Als u overweegt om naar IJsland te gaan, wilt u vast op zoek gaan naar het Noorderlicht? Dit kunt u natuurlijk zelf doen, of boek een leuke Noorderlicht IJsland excursie via ons. Nadat u een rondreis IJsland heeft geselecteerd dat bij u past, de vertrek en aankomt datum heeft geselecteerd en op ‘boek deze reis’ heeft geklikt, krijgt u een overzicht van leuke excursies die u bij kunt boeken.

Noorderlicht excursie per superjeep

Wat dacht u van de excursie ‘Noorderlicht per superjeep’? Met een Engelssprekende gids/chauffeur gaat u per superjeep op jacht naar het Noorderlicht. De jeep is in staat om op plekken te komen waar normale auto’s niet kunnen komen. U wordt bij uw hotel opgehaald en afgezet. De excursie duurt 3,5 uur.

Noorderlicht excursie per bus

U kunt er ook voor kiezen de excursie ‘Noorderlicht per bus’ bij te boeken. Vanuit Reykjavik gaat u samen met een gids met de bus op zoek naar het noorderlicht. U wordt bij uw hotel opgehaald en afgezet. De excursie duurt 3,5 uur.

Bij heldere nachten en genoeg zonne-energie is de kans groot dat u het Noorderlicht ziet. Echter blijft het natuurlijk een natuurfenomeen en kunnen wij u niets garanderen.

Seizoenen

Klimaat IJsland

IJsland ligt bijna tegen de Poolcirckel aan en heeft hierdoor een koud zeeklimaat. Het heeft koele zomers met een gemiddelde temperatuur van 10 tot 14 graden Celsius. Badkleding kunt u dus het beste dragen bij de heetwaterbronnen. De winters zijn mild, grijs en nat. De gemiddelde temperatuur ligt net onder het vriespunt. IJsland profiteert van het warme zeewater vanuit het zuiden. Echter zorgt de regen en de wind voor guur, ruig weer. Dit past wel weer mooi bij het ruwe landschap.

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Tablet met complete reis-app mee op reis

Bij de meeste rondreizen IJsland zit een Tablet met een complete reis-app met Engels- en deels Nederlandstalige informatie over de te rijden route, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie, kaart en een Nederlandstalige reisgids in pdf-formaat inbegrepen. De tablet dient u na de reis weer onbeschadigd in te leveren. Deze tablet ontvangt u ter plaatse bij de balie van Hertz, bij het ophalen van de huurauto.

Veel excursies bij te boeken

Er zijn diverse leuke excursies bij uw rondreis IJsland bij te boeken (deze zijn pas zichtbaar als u een datum heeft geselecteerd, op de prijs en op ‘boek deze reis’ heeft geklikt). U kunt o.a. een geheel excursiepakket met diverse excursies bijboeken. Of boek een dagje Spa & Wellness in de Blue Lagoon erbij. Ook een Noorderlicht excursie per jeep of per bus is bij te boeken. Of wat dacht u van een walvissafari? Genoeg keuze!

  • Samengesteld door specialisten
  • Huurauto bij de rondreizen inbegrepen
  • Tablet met reis informatie bij rondreizen inbegrepen