Vind Vakantie Oostenrijk
Keuze uit 324 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Januari 2020
Februari 2020
Maart 2020
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Oostenrijk
Goed voorbereid op vakantie

Oostenrijk is al jaren een top bestemming onder onze reizigers en dat is niet gek! Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties de prachtige bergbeekjes, de witte sneeuwtoppen boven de groene hellingen, de eeuwenoude steden en de machtige gletsjers.

Facetten als bergbeekjes, enorme rotsblokken, witte sneeuwtoppen boven groene hellingen, beboste bergen, kale kloven en machtige gletsjers ontbreken niet in de provincies Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. Karinthië staat bekend om de meren en het mooie Burgenland biedt een interessante mengeling van Oostenrijkse en Hongaarse invloeden. U kunt ook kennis maken met prachtige eeuwenoude steden als Wenen, Innsbruck en Salzburg. Wist u dat wij ook busreizen wintersport naar Oostenrijk organiseren?

Zelf uw vakantie binnen Europa samenstellen

Heeft u reiswensen en leuke ideeën voor een vakantie binnen Europa? En wilt u graag wat meer advies of wilt u dat uw droomreis wordt samengesteld? Ook dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Onze Europa specialisten hebben alle bestemmingen bezocht en weten de mooiste plekjes te vinden. Zij helpen u dan ook graag verder!

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 324 vakanties in Oostenrijk

Vervoer

Vervoer in Oostenrijk

Een vignet is voor toeristisch en zakelijk verkeer op de Oostenrijkse snelwegen verplicht om te hebben. Het vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Voor voertuigen boven de 3,5 ton gelden andere normen. Kijk voor meer informatie op www.go-maut.at of neem contact op met Europass in Wenen, tel. 0043-1-955500.

Tip: Voorkom lange wachttijden bij de Oostenrijkse grens en koop uw vignet van tevoren in een ANWB winkel.

U bent in Oostenrijk verplicht om een veiligheidsvest, een gevarendriehoek en een verbanddoos mee te nemen in de auto. Het veiligheidsvest is alleen voor de bestuurder verplicht.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Oostenrijk is een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart vereist.

Seizoenen

Klimaat

Oostenrijk kent volgens het Köppen-systeem drie verschillende klimaten. De hoogste gebieden in onder andere Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat (type EH) en de lagergelegen delen een gematigd landklimaat (type Dfb). De overgangsgebieden tussen deze twee klimaatzones hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers.

Dat Oostenrijk een landklimaat heeft en vrijwel geen invloed heeft van de zee is te merken aan het grimmige karakter van het weer. Het weerbeeld kan binnen één of enkele dagen totaal omslaan en ook binnen het land zelf kunnen er op hetzelfde moment vrij grote verschillen in weertype en temperatuur voorkomen. Vooral de Alpengebieden zijn hier zeer vatbaar voor en zelfs per berg of zijde van een berg kunnen er grote verschillen voorkomen.

Tijdsverschil

Oostenrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Cultuur in Oostenrijk

Taal

88,6% van de Oostenrijkers gebruikt het Duits als eerste taal en het Duits is tevens in het hele land een officiële taal. Daarnaast spreekt 2,3% Turks, 2,2% Servisch en 1,6% Kroatisch. Het Kroatisch is samen met het Hongaars en Duits, een officiële taal in Burgenland. In Karinthië is daarnaast ook het Sloveens een extra officiële taal.

Oostenrijk in beeld

 • Zomer
  Zomer
 • Hallstatt
  Hallstatt
 • naturhotel-thalerhof-in-maria-alm-region-hochkoenig-medium-639
  naturhotel-thalerhof-in-maria-alm-region-hochkoenig-medium-639

Populaire vakanties in Oostenrijk

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 324 vakanties in Oostenrijk
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!