Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Vakantie Luxemburg

Luxemburg ligt ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk. Een vakantie vol wandelingen, fietstochten en survival ligt in het verschiet.

Lees alles over Luxemburg

Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Luxemburg
Goed voorbereid op vakantie

Houdt u niet van ver rijden, maar wilt u wel een mooie omgeving en mooi weer? Dan is Luxemburg de perfecte bestemming voor u! Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties de gezellige straten en de toeristische plaatsjes.

Temidden van een afwisselend landschap van beboste heuvels liggen vele kleine toeristische plaatsjes om te ontdekken. Gezellige straatjes met uitnodigende terrasjes, waar een glas van de heerlijke en lichte Luxemburgse wijn uitstekend zal smaken kenmerken de sfeer in dit kleine vakantieland.

Zelf uw vakantie binnen Europa samenstellen

Heeft u reiswensen en leuke ideeën voor een vakantie binnen Europa? En wilt u graag wat meer advies of wilt u dat uw droomreis wordt samengesteld? Ook dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Onze Europa specialisten hebben alle bestemmingen bezocht en weten de mooiste plekjes te vinden. Zij helpen u dan ook graag verder!

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Luxemburg

Reisdocumenten

Voor het reizen naar Luxemburg dient u in bezit te zijn van een paspoort/ identiteitskaart, geldig tot na u verblijf.

Seizoenen

Klimaat

Het klimaat van Luxemburg lijkt op het Nederlandse klimaat, het land heeft zwoele zomers en zachte winters. In de winter kan er sprake zijn van sneeuwval en in de zomers kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. De maanden mei en juni zij  de zonnigste maanden, in het noorden valt de meeste neerslag.

Cultuur in Luxemburg

Eten en drinken

In Luxemburg worden er vooral vlees-, vis- en wildgerechten bereid. Typisch Luxemburgs is de Ardennerham en bloedworst met aardappelpuree of ossenmaag. Het land kent meer dan 300 biersoorten, het land heeft ook een eigen wijnproductie.

Taal

In Luxemburg spreekt men Duits, Frans en Nederlands. Frans is de officiële taal, maar het land heeft ook een eigen taal, namelijk het Letzeburgsch, dit is een taal met een Duits dialect.

Populaire vakanties in Luxemburg

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Luxemburg
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!